2012/09/28
SZIGLIGET ÉS A BALATON SZERELMESE - ID. SZIVÓS ISTVÁN NEVÉT VISELI MÁTÓL A SZIGLIGETI KIKÖTŐ

Ünnepélyes keretek közt, a család jelenlétében nevezték el a szigligeti kikötőt, mely mától id. Szivós István nevét viseli.A kikötő bejáratánál megjelent több száz főnyi érdeklődőt, köztük több olimpikont köszöntő Balassa Balázs polgármester elmondta, hogy id. Szivós István nemcsak a sportsikereiért választották, hanem mert Szigligetet szerető, a falut második otthonául választó személyként, ugyanolyan ember tudott maradni, mint amilyenek a szigligetiek is voltak.

- Képek a rendezvényről

A sportoló alakját, sikereit Gallov Rezső nyugalmazott államtitkár, sportújságíró idézte fel, a család nevében dr. Szivós István mondott köszönetet a községnek és a Bahart-nak, hogy a személyforgalmú és a vitorláskikötő elnevezésével emléket állítanak édesapjának.

Majd Szivós Judit és Szivós István leleplezte Béres János szobrászművész édesapjukról készített domborművét, melyen az alábbi felirat olvasható: "Szigliget és a Balaton szerelmese". A kikötői névtábláról unokája, Szivós Márton rántotta le a leplet.

- Pár képkocka az MTV Híradójából

Ezt követően átadták a Balaton új személyhajóját, melyet Szigliget névre kereszteltek, 300 személyes és menetrendszerint közeledik majd a magyar tengeren.


(forrás: naplo-online.hu, fotó: MTI)